Categories: Epoksi Boyalar

Epoksi Boyalar

Epoksi Boyalar

Epoksi boyalar, kullanışlı, sağlıklı ve uzun ömürlü özelliklerini taşımaktadır. Kıyaslandığında diğer ürünlere göre maliyeti de daha düşüktür. Kaliteli olması sıklıkla tercih edilmesine sebep olmaktadır. Epoksi boyalar genel olarak likit olarak uygulanmaktadır.

 Uygulandıktan sonraki kuruma aşamasından sonra su, asit veya alkaliye dirençli bir maddeye dönüşmektedir. Dirençli yapısı ile birlikte aynı zamanda kolay temizlenen bir üründür. Kullanım alanı geniş olan kaplama ürünlerinden olan epoksi boyalar, tekne yapımı, rüzgâr tribünü gibi alanlarda da tercih edilmektedir. Çoğunlukla komponentli epoksi boyalar belli bir zamandan sonra sıvı durumdan katı duruma geçmektedir. Sonrasında ise kür alarak final sertliğine ulaşmaktadır.

Epoksi Çeşitleri

  • Şeffaf Epoksi Kaplama
  • Antistatik Epoksi Kaplama
  • Self Levening Epoksi
  • Portakal Desenli Epoksi Kaplama
  • 3 Boyutlu Epoksi Kaplama
  • Multilayer Epoksi Kaplama

Epoksi boyalar kullanılacak alanların farklılığına göre çeşitlilik göstermektedir. Uygulanılacak olan zemin kaplamalarında kullanımın amacına ve zemin türüne göre çeşitlilik bulunmaktadır.

Epoksi boya uygulama işleminden önce sırasıyla, ilk olarak yüzey zemini hazır hale getirilir. İkinci işlem olarak kat ve astar uygulaması gerçekleştirilmektedir. Yapılan bu işlemden sonra ise epoksi boyanın tamamının kuruması lazımdır. Bir sonraki aşama olarak ara kat uygulamasıyla beraber son kat uygulaması epoksi boyama yapılmaktadır. Böylece epoksi kaplama işlemi tamamlanmış olmaktadır. 

Ayrıca uygulamanın gerçekleşeceği zeminin de temiz olması lazımdır. Hedeflenen sonuç için kullanımın olacağı zeminin türü ve kullanılacak epoksi tercihi oldukça önemlidir. Zemin hazırlığı için zemin etüdünün olması lazımdır. Hazırlandıktan sonra uygulama için epoksi astar boyanmaktadır. Kurumaya bırakılır ve astar katından sonra tercihe bağlı olarak istenilen renklerde ara kat işlemleri yapılmaktadır.

Kaliteli ve kullanışlı epoksi boyaları toptan ya da perakende olmak üzere mağazamızdan satın alabilirsiniz. Dilediğiniz zaman Yenişehir-Konak 1202/1 Sokak No:26 C-D İnşaatçılar Çarşısı (Gıda Çarşısı) İzmir şubemizi ziyaret ederek ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. Bizlere 0232 449 13 22 numarasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca direkt olarak sitemiz üzerinden “Teklif Alma” kısmını doldurarak fiyat bilgisi hakkında bilgi sahibi olabilir, fiyat alabilirsiniz. Ürünlerimiz yüksek kullanıcı memnuniyeti sağlamaktadır.

Neden Bizi Seçmelisiniz ?

Araştırma ile büyümek, kaliteli hizmet, doğru çözümler ve doğru malzemelerle siz değerli müşterilerimize hizmet sunmaktayız.

Epoksi Boya Kullanım Alanları

Epoksi boya hobi çalışmaları, iç dekorasyon uygulamaları, dekoratif obje üretimi, zemin kaplama gibi birçok kullanım alanına sahiptir.

Klasik boyalarla yapılan duvar veya tavan boyama işleminden ziyade zemin kaplama, sehpa ve masa kaplama, mutfak tezgahı kaplama gibi dekoratif ve kurtarıcı kullanımlar için tercih edilmektedir. Epoksi boyalar çeşitli kimyasal içerikleri barındırmakta ve reçine olan ana maddesiyle müşterilerin kullanımına sunulmaktadır.

Epoksi boyalarla üç boyutlu görünüm sağlamak için banyo, mutfak, hol gibi yerlerin zeminleri kaplanır. Oluşturulan görünümler ise su altı, gökyüzü, orman manzarası, kumsal manzarası gibi kişiyi rahatlatan hoş görünüm veren seçeneklerdir.

Sunduğu özgün görünüm ve kullanışlılığıyla birçok kişi tarafından da tercih edilmektedir. Bu kullanışlılığının içerisinde darbe ve çizilmelere dayanıklı olması, çatlamalara karşı güçlülüğü, asitten etkilenmemesi, parlak olması, kolay deforme olmaması, nemden etkilenmemesi ve su geçirmemesi vardır. Epoksi boya bu nitelikleri sayesinde uzun yıllar güvenle ve rahatlıkla kullanılmaktadır.

Epoksi Boyanın Özellikleri

Epoksi boya içerisinde renk pigmentleri, barit, titan ve bu tarz çeşitli ek maddelerin bulunduğu bir boya türüdür. Kimyasal ve fiziksel bakımdan dirençli bir malzemedir. Uygulandığı alanda kuvvetli bir şekilde tutunarak uzun ömre sahip olur.

 Rutubetin olduğu yerlerde dahi uzun yıllarca zarar görmeden tutunmaktadır çünkü nemden etkilenmeyen bir yapısı vardır. Ayrıca asidik ve bazik maddelerden de olumsuz yönde etkilenmeyen bir yönü vardır.

Epoksi Boya Çeşitleri

Epoksi boya çeşitleri uygulamaya hazır olanlar ve toz pigment şeklinde olanlar olarak ayrılmaktadır. Kullanıma hazır şeklindekiler sıvı haldeki epoksi boya ve yanında verilen hardener isimli sertleştiricidir.

 Bahsettiğimiz iki malzeme karıştırıldığında epoksi boya oluşturulur. Epoksi boya hardener kullanılmadığında kurumaz ve sertleşmez. Epoksi boya ile orantılı bir şekilde hardener karıştırılmalıdır.

Toz boya olan epoksi boya ise epoksi boyaları renklendirme işleminde kullanılan pigmentlerdir. Neredeyse bütün renk tonları epoksi pigment boya ile sunulmaktadır. Böylece farklı uygulamalar da yapılabilir. Epoksi boya pigmentleri ile sedef, mat ve farklı renklerde de metalik veya fosforlu boya oluşturulabilir. Epoksi boyalar yalnızca tek renk olarak da kullanıcılara sunulmaktadır.

Etiketler :

Epoksi Boyalar

Paylaşın :

Ürünlerimiz

Bünyemizde; İç cephe, Dış cephe, İzolasyon, Sanayi boyaları, Endüstriyel boyalar, Sprey boyalar, Özel boyalar, Isı yalıtım, Yangın grubu, Oto boyaları ve Mobilya grubu ürünleri için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri bulundurarak size hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet vermekteyiz.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Zemin Boyaları ve Uygulamaları

Zemin boyaları ve uygulamaları zeminlere estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla yapılan işlemlerdir. Gün geçtikçe zemin…

1 yıl ago

Boyama Uygulamaları

Boyama uygulamaları, iç ve dış cephe boyama ile makine boyama gibi çeşitlerden oluşur. Boyama uygulamalarında…

1 yıl ago

Endüstriyel Boyalar

Endüstriyel boya oldukça kapsamlı bir kullanım alanı olan sanayi boyalarının bir çeşididir. Büyük ve kurumsal…

2 yıl ago

Sanayi Boyaları

Sanayi boyalarının kimyasal niteliğinin bulunması, zemin ve yüzeylerde oluşan kir ile oksitlenmeyi engellemektedir. Sanayi boyalarının…

2 yıl ago

This website uses cookies.