Categories: Endüstriyel Boyalar

Endüstriyel Boyalar

Endüstriyel Boyalar

Endüstriyel boya oldukça kapsamlı bir kullanım alanı olan sanayi boyalarının bir çeşididir. Büyük ve kurumsal firmalar hem teknik parçalarda hem seri üretimlerde çoğunlukla endüstriyel boyayı tercih etmektedir. Bunun sebebi ise endüstriyel boyanın hızlı kurumasından kaynaklanmaktadır. Endüstriyel boya çeşitleri arasından en revaçta olan toz boyaları ve bobin boyalarıdır.

Muzaffer Öztürk Boya olarak ilkelerimizden biri olan “teknolojik gelişmelere uyum sağlamak” maddesini endüstriyel boya hizmetimizde de gerçekleştirmekteyiz. Endüstriyel yapılar için tercih edilen boyaların teknolojik gelişmelere uyumlu ve istenen özelliklerde olması için buna yönelik çözümler sunmaktayız.

Endüstriyel Boyalar

Endüstriyel boya birçok yerde koruma sağlamaktadır. Bunlardan bazıları yapısal çelik imalatı ve sanayide düşük ya da orta korozyon dayanımı istenilen projelerde görünümün dekoratif ya da parlaklık sağlaması amacıyla; bazıları yüzeyi kompozit veya sunta olan yerlerde, atmosferik çevre şartlarına maruz kalan dış yüzeylerde koruma görevi üstlenmektedir.

Endüstriyel boya işlemleri içerisinde bu amaç için üretilen bütün boya türleri ve boya aksesuarları vardır. Aynı zamanda istenilen görselliğin elde edilmesinde endüstriyel boyalar kullanılırken, makine aksamları, bahçe aletleri, ziraat gereçleri ve dolap tarzında metal yüzeye sahip eşyaları boyamak için de endüstriyel boyalar kullanılmaktadır.

Pürüzsüz bir zemine ulaşmak, iç ve dış cephelerin yüzeylerini düzeltmek, açılan boşlukları doldurmak için kullanılmaktadır. Endüstriyel boyalar uygulandıkları zemin üzerinde sert ve dayanıklı bir katman oluşturduğu için örtücü ve koruyucu olarak da sıklıkla tercih edilmektedir.

 Oluşabilecek hasarlar, çatlama ve sararma gibi olumsuzlukların da çözümü endüstriyel boya sayesinde mümkündür. Bazı endüstriyel boya çeşitleri lekelerin giderilmesini de gerçekleştirmektedir. Ayrıca zengin renk skalası ve miktarlarıyla da kullanıcıların rahatlıkla seçenekleri incelemesine olanak sağlamaktadır.

Kaliteli ve uzun kullanım ömrüne sahip endüstriyel boyaları toptan ya da perakende olmak üzere mağazamızdan satın alabilirsiniz. Dilediğiniz zaman Yenişehir-Konak 1202/1 Sokak No:26 C-D İnşaatçılar Çarşısı (Gıda Çarşısı) İzmir şubemizi ziyaret ederek ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. Bizlere 0232 449 13 22 numarasından ulaşabilirsiniz. Ayrıca direkt olarak sitemiz üzerinden “Teklif Alma” kısmını doldurarak fiyat bilgisi hakkında bilgi sahibi olabilir, fiyat alabilirsiniz. Ürünlerimiz yüksek kullanıcı memnuniyeti sağlamaktadır.

Neden Bizi Seçmelisiniz ?

Araştırma ile büyümek, kaliteli hizmet, doğru çözümler ve doğru malzemelerle siz değerli müşterilerimize hizmet sunmaktayız.

Endüstriyel boyalar oldukça geniş bir kullanım alanı olan, hızlı kuruma özelliğine sahip sıkça tercih edilen boyalardan biridir. Bu yazımızda “Endüstriyel Boya Nedir?”, “Endüstriyel Boyaların Kullanım Alanları Nelerdir?”, “Endüstriyel Boyalar Nasıl Kullanılır?” gibi sorularınızı Muzaffer Öztürk Boya olarak cevaplandıracağız.

Endüstriyel Boyalar

Endüstriyel Boyalar Nedir?

Endüstriyel boya bir çeşit sanayi boyasıdır. Çeşitli nitelikleriyle oldukça fazla tercih edilmektedir. Alkid reçine esaslı parlak görünümde son kat sanayi boyası şeklinde tanınmaktadır. Hızlı kuruması, teknik parçalarda tercih edilmesini ve seri üretimlerde kullanılmasını sağlamıştır. En çok bilinen endüstriyel boyalar nedir diye soracak olursanız; Protective Boyalar, Bobin Boyaları ve Toz Boyaları sayabiliriz.

Klasik duvar boyalarıyla kıyasladığımızda endüstriyel boyalar çok daha hızlı kurumaktadır. Bu da tercih edilmesinde bir avantaj sağlamaktadır. Büyük firmalar endüstriyel boyaları parlak görünümünden de oldukça sık kullanmaktadır.

Yapışma konusunda güçlü, elastik, metal ve astarlanmış yüzeylere güçlü bir şekilde yapışmaktadır. Tek kat geçildiğinde dahi örtücü bir görünüm sağlar. Endüstriyel boyalar teknik özellikleri bünyesinde barındırdığından her sektörde ve her alanda kullanılmaktadır.

Endüstriyel Boyaların Kullanım Alanları

Endüstriyel boyaların birçok kullanım alanı mevcuttur. Aynı zamanda uygulaması da bir o kadar basittir. İç ve dış olmak üzere bütün mekanlarda endüstriyel boyalar kullanılmaktadır. Demir ve çelik yüzeyler, bütün metal alanlar, beton, sıva ve MDF yüzeyi olan alanlarda kullanılmaktadır.


Ayrıca iş ve inşaat makineleri, ziraat makineleri, el aletleri, elektrik pano ve aksesuarlarında da endüstriyel boya tercih edilmektedir. Endüstriyel boyalar çeşitli makine imalatlarında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Endüstriyel Boyalar Nasıl Kullanılır?

İlk olarak kullanıma başlanmadan önce uygulanacağı alanın yüzey özellikleri analiz edilmelidir. Uygulama yapılacak olan yüzeyin nemden arınmış ve temiz olması gerekmektedir. Ayrıca yine uygulama yapılmadan önce yüzeydeki bütün kir, pas ve yağ temizlenmiş olmalıdır.


Uzun süre kalıcı olmasını sağlayan hususları bahsettiğimiz hijyen noktaları sağlamaktadır. Kullanılacak olan endüstriyel boyalar işleme başlanmadan özel tekniklerle inceltilmeli ve temiz yüzeye böylelikle kolay bir şekilde uygulanmalıdır.


Uygulamada kullanılan endüstriyel boyalar çoğunlukla tabancayla uygulandığından yüzeyde belli bir miktar film tabakası oluşmaktadır. Boyanın kendine has nitelikleri sebebiyle, standart boya ustaları uygularken olması gereken başarıyı elde edemeyebilirler. Bu yüzden boyayı yapacak kişinin de işinin ehli olması, tecrübeli olması gerekir.

Etiketler :

Endüstriyel Boyalar

Paylaşın :

Ürünlerimiz

Bünyemizde; İç cephe, Dış cephe, İzolasyon, Sanayi boyaları, Endüstriyel boyalar, Sprey boyalar, Özel boyalar, Isı yalıtım, Yangın grubu, Oto boyaları ve Mobilya grubu ürünleri için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri bulundurarak size hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet vermekteyiz.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Zemin Boyaları ve Uygulamaları

Zemin boyaları ve uygulamaları zeminlere estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla yapılan işlemlerdir. Gün geçtikçe zemin…

1 yıl ago

Boyama Uygulamaları

Boyama uygulamaları, iç ve dış cephe boyama ile makine boyama gibi çeşitlerden oluşur. Boyama uygulamalarında…

1 yıl ago

Epoksi Boyalar

Epoksi boyalar, kullanışlı, sağlıklı ve uzun ömürlü özelliklerini taşımaktadır. Kıyaslandığında diğer ürünlere göre maliyeti de…

1 yıl ago

Sanayi Boyaları

Sanayi boyalarının kimyasal niteliğinin bulunması, zemin ve yüzeylerde oluşan kir ile oksitlenmeyi engellemektedir. Sanayi boyalarının…

2 yıl ago

This website uses cookies.